lauantai 26. tammikuuta 2013

MOCIDADE <3

Keskiviikkoaamuna suuntasimme porukalla Copikselle. Marsun piti tietysti päästä ekana päivänä grillaan nahkaa. Otettiin pari varjoa, jottei koko aikaa tarvis olla suorassa paahteessa. Hiekka oli tulikuumaa, mutta onneksi hiekalla meni kasteltuja polkuja, joita pitkin pystyi kävelemään. Marsu toi selkeästi mukanaan Suomesta ne hyvät rantakelit tänne, sillä oli reissun eka kunnolla aurinkoinen päivä. Caipis maistui auringonoton lomassa hyvälle. Marsu ja Riikka poltti jonkun verran nahkaa, vaikka rasvaus oli kunnossa. Keskipäivän aurinko on armoton. Itse en onneksi onnistunut tällä kertaa polttamaan itseäni. Huh! Muutaman tunnin jälkeen suuntasimme ihanan ilmastoidussa metrossa kotiin.Riikan jäädessä kämpälle tekeen töitä, me muut lähdimme lähellä olevaan, jo viime vuonna hyväksi havaittuun Devassa-ravintolaan syömään. Terassi oli sopivasti varjossa, ja ruoka oli sairaan hyvää. Viereisessä pöydässä oli poikaporukka chillailemassa, juomassa olutta, syömässä ja katsomassa jalkapalloa. Varmaan olivat töiden jälkeen kokoontuneet rentoutumaan ulos. Väistämättä alkoi ottaan päähän Suomen ilmasto.

Illalla lähdimme ruuhkabussilla Padre Migueliin Mocidaden katutreeneihin. Kyllä linja-autossa on tunnelmaa. Tunnelmaa oli myös perillä Padre Miguelissa. Mocidaden Rock in Rio rokkaa!! Riikka oli yhteyksissä Roseiralla 90-luvulla vierailleeseen Stellaan. Stella oli tulossa moikkaamaan meitä poikansa Victorin kanssa. Stellasta muistan aina sen, kun oltiin lapsena Maikun kanssa Stellan apulikkoja treeneissä. Roseiran treenikämppä oli silloin Viinikan liikennenympyrässä Tehtaankadulla, ja Stella oli pitämässä tuntia. Stella halusi demonstroida liikettä, jossa hypätään toisen syliin, ja ravistellaan ylävartaloa, liikuttaen samalla ylävartaloa ylös-alas. Okei, kuva voisi selittää asian paremmin, mutta kun ei nyt oo kuvaa. Hypättiin Maikun kanssa vuorotellen Stellan syliin, ja näytettiin miten homma menee. Stella muisti minut ja sanoi, että hänellä on joku kuva, jossa olen. Oli niin huippua tavata Stella 20 vuoden jälkeen!!

Mocidaden kulkueesta Stella bongasi Roseiran vuoden 92 samba de enredon säveltäjän, Tiãozinho da Mocidaden. Ei oo siis todellista, 92 oli mun ekat karnevaalit, ja "vauhdilla saapuu Roseira" on lempparisambojani!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti