lauantai 26. tammikuuta 2013

SARACURUNA

Torstaina lähdimme porukalla Saracurunaan Will da Bola Pretan kotiin. Ensin metrolla keskustaan, ja siitä junaan. Pienen arpomisen jälkeen osuimme oikeaan junaan, joka lähti laiturilta 12L. Juna oli erittäin hyvin ilmastoitu, ja matka kesti vajaan tunnin. Siinä ehti tuleen hieman vilu, joten kääriydyimmen kangoihin. Matkan varrella ikkunoista näkyi jos jonkinmoista slummia.

Perillä Ruotsissa asuva brassimies Carlos oli meitä vastassa. Hän asuu karnevaaliajan Willillä, ja oli luvannut tulla kahdeksitoista Saracurunan asemalle vastaan. Nooh, oltiin brasilialais-roseiralaisittain hieman myöhässä aikataulusta. Carlos ei näyttänyt olevan tuosta moksiskaan. Menimme pieneen katukauppaa ostamaan ruokajuomaa. Kuusi litraa olutta. Hinta 27 realia, eli kymmenen euron luokkaa. Kaupalla oli pari pikkupoikaa, jotka ystävällisesti poseerasivat minulle. Maassa paistatteli päivää myös ihana pikkukisunen. Uih!
Willin talolle saapuessamme saimme lämpimän vastaanoton. Paikalla oli Willin vaimo ja tytär perheineen. Willin lapsenlapsi, ihana Arthur-vauveli sulatti heti sydämen.Eipä aikaakaan, kun skoolattiin ja ruokailtiin Willin grillaamaa lihaa, makkaraa ja kanaa. Willin vaimo oli laittanut lisukkeeksi riisiä, itsetehtyä salsaa ja farofaa. Vatsta tuli täyteen, mutta lihaa oli vielä syömättä, joten jälkiruuaksi syötiin vielä lihaa. Nam.
 Muutama tunti siinä vierähti rupatellessa ja syödessä. Kaikki hyvä loppuu aikanaan. Eikun takaisin asemalle ja kotia kohti. Asemalla piti tietty vielä ottaa pakolliset turistikuvat.
Illalla muutettiin suunnitelmia, ja jäätiin altaalle. Tehtiin caipirinhaa kannullinen. Maukan kanssa huomattiin tekovaiheessa, että perskules, jäitä ei ole. Tai oli pakkasessa joo, mutta epämääräisen näköistä. Heitettiin biksujen päälle mekot, ja napattiin tyhjä kanu mukaan, ja rynnättiin läheiseen ravintolaan hakemaan jäitä. Ravintolassa aiheutimme kummastusta, kun menimme kannun kanssa ravintolaan. Kerroin tarjoilijapojalle, että olemme Suomesta, ja tarvitsemme jäitä, koska täällä on niin kuuma. Caipis oli hyvää. Torstai oli hyvä päivä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti